Un Sant Jordi amb més parades i activitats aquest 2023 a Barcelona

Tot i que diumenge és la diada de Sant Jordi, i per tant també el dia perfecte per comprar i regalar llibres i roses, a Barcelona ja s’ensuma l’olor de festa.

D’entrada la Cambra del Llibre de Catalunya, institució que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i de la comunicació gràfica de Catalunya, anuncia que el pròxim Dia del Llibre serà més gran i s’espera que hi hagi una venda superior als darrers anys. De fet, fa unes setmanes la Cambra manifestava que la implantació d’un model professional feia preveure un Sant Jordi que igualés les diades prepandèmia tant en participació ciutadana com en promoció de la lectura, ara pot explicar que, pel que fa als espais i al nombre de parades, s’han complert –i superat– les previsions d’augment, per posar un exemple a la ciutat de Barcelona.

A Barcelona s’ha superat el volum de parades dedicades a la venda de llibres, amb relació a altres anys, en concret, hi haurà més parades amb un increment de l’11,5%: de 287 el 2022 a 320 parades el 2023. A més també s’augmenten els Amb més metratge, amb un augment que supera el 17%: de 2.802 metres destinats a la venda de llibres el 2022 i enguany serà de 3.294 metres el 2023 a més també trobarem els autors signant llibres a les més de 213 parades repartides per tota la ciutat.

Passeig de Gràcia i transversals, la Superilla literària

Un any més es manté la zona de l’entorn del passeig de Gràcia, de la Gran Via a la Diagonal, amb diversos eixos transversals (Diputació, Mallorca, Provença i Rosselló), que connectaran el passeig amb la rambla de Catalunya podrem gaudir d’una bona oferta de llibres.

Espais i fires als barris

A Ciutat Vella segurament un dels punts més emblemàtics són Les Rambles on un any més centenars de milers de persones buscaran el seu llibre, a més també trobarem parades a la plaça Reial i el passeig de Lluís Companys.

A Gràcia enguany es deixa la tradicional plaça de la Vila i la zona professional es trasllada a Gran de Gràcia, des de la connexió amb els Jardinets de Gràcia fins abans de la travessera de Gràcia, zona a partir de la qual hi haurà entitats i comerços fins a la rambla Prat.

Aquest trasllat, i  per tant canvi d’espai permetrà als veïns gaudir d’una zona més espaiosa per tal d’acollir més llibreries del districte. Alhora, crea un eix vertical amb el passeig de Gràcia i les Rambles, i acosta encara més el llibre i les flors a la ciutadania, en l’aposta per la proximitat que volem per a aquest model. Gràcia, a més, mantindrà el circuit de llibreries escampades pel districte i de les activitats llibreteres i dedicades a la il·lustració del Pla de Salmerón.

A Les Corts les parades les podrem trobar des de la Diagonal, entre Pau Romeva i Joan Güell, tant pel que fa al nombre de parades com d’activitats, en convivència amb la fira de districte.

Al Poble Nou hi trobarem dos grans eixos on les llibreries tindran parada serà en dos trams de la rambla, entre el passeig de Calvell i l’avinguda Diagonal, també al carrer del Cabanyal, plaça del Mercat, plaça de Font i Sagué i carrer de la Séquia Comtal.

A Sant Andreu La Plaça Orfila serà novament el punt neuràlgic de la celebració de la diada a Sant Andreu, a més d’altres espais com la plaça del Comerç i el carrer del Segre (entre el carrer del Pont i el carrer del Cinca).

Pel que fa a Sants Montjuïc en aquest cas si volem regalar un llibre haurem d’anar fins als Jardins de la rambla de Sants i també al carrer de la Diputació.

A Horta – Guinardó A la plaça d’Eivissa i l’àmbit delimitat pel carrer del Tajo entre la baixada de la Plana i la baixada del Mercat trobarem la fira del llibre.

I finalment a Nou Barris, trobarem les parades a la Via Júlia, banda, mar, entre el carrer d’Argullós i el carrer de Joaquim Valls, i plaça de Virrei Amat a encreuament del carrer de Felip II amb el carrer de la Jota.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat