La Fundació Catalunya La Pedrera presenta la retrospectiva més completa de la ceràmica de Barceló fins al 30 de juny

Fins al 30 de juny podem gaudir a La Pedrera de Barcelona d’una exposició sobre l’obra de Miquel Barceló.

L’exposició a La Pedrera, comissariada per l’escriptor i comissari independent Enrique Juncosa, està organitzada de manera cronològica i traça un recorregut per la trajectòria artística de Barceló al llarg de tres dècades de treball, des de les primeres obres africanes, de 1994, fins la producció més recent. De fet aquesta mostra és la retrospectiva dedicada a la ceràmica de Miquel Barceló més gran que s’ha fet fins ara.

Fotografia: Pau Fabregat

Miquel Barceló va començar a exposar a final de la dècada de 1970 i de seguida va aconseguir un gran reconeixement internacional, en el context de l’eclosió dels nous expressionismes. Aquest reconeixement ha anat creixent amb el temps i, des d’aleshores, s’han organitzat exposicions sobre la seva obra en museus de Londres, París, Roma, Viena, Tòquio, Boston, Montreal, Ciutat de Mèxic o São Paulo. Barceló és conegut, sobretot, per les seves pintures, riques pel que fa a textures i de gran format, amb imatges que sorgeixen de la viscositat mateixa de la matèria. La seva obra és plena de referències culturals, des de les pintures rupestres fins a l’art contemporani.

L’exposició |

L’exposició és principalment de ceràmiques i està organitzada de manera cronològica. Es complementa amb pintures, obres sobre paper i quaderns relacionats, pels temes i la iconografia que presenten, amb les ceràmiques, a més d’una escultura de bronze que ocupa un dels patis de La Pedrera. A continuació es detallen les temàtiques i diferents espais que conformen la mostra i que marquen el recorregut de l’exposició.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat