Més de 336 parades de llibres a la Diada de Sant Jordi 2024 a Barcelona

Una any més el 23 d’abril la ciutat celebrarà la Diada de Sant Jordi, una jornada en què les flors i els llibres en seràn novament els protagonistes.

Aquest és el primer any que Sant Jordi cau en dia feiner per primer cop des de la pandèmia, i s’espera que sigui una jornada mol molt participativa, fet que s’intueix per l’increment de paradistes sol·licitants a Barcelona. Jordi Ferré, representant de la Cambra del Llibre, fa una crida a gaudir de la diada arreu del país i posa en valor «l’esforç enorme dels agents de la cadena del llibre ‒editors, llibreters, impressors i distribuïdors‒ per a fer possible que tothom pugui tenir el llibre que desitja, tal i com demostren les xifres de títols diversos que es venen aquell dia«.

D’altra banda, el president del Gremi de Llibreters, Èric del Arco, constata «la il·lusió amb la qual viuen cada any aquesta jornada els llibreters, tant a nivell individual com col·lectiu» i reivindica, en un dia tan especial, «el seu paper de coneixedors i prescriptors dels llibres, cada dia, al llarg de l’any, i al servei del seu entorn de proximitat«. Del Arco creu que enguany, en escaure’s en un dimarts feiner, «la diada serà més local i repartida arreu del país, ja que la gent ho celebrarà en el seu lloc de residència o treball habituals«.

Pel que fa a la ciutat de Barcelona un any més s’ha tornar a batre el rècord de parades de llibres participants, l’any passat en van haver-hi 320 i enguany en seràn 336, en total més de 3.356 metres cuadreats dedicats al món del llibre. 

La festa als barris |

Ciutat Vella compatarà amb 94 parades, des de Canaletes fins a Santa Mònica, i a banda de Les Rambles enguany també s’ha d’afegir el Passeig de Lluís Companys, que fa de connexió amb l’espai específic de còmic, literatura infantil i juvenil, i públic familiar del Passeig de Sant Joan.

Gràcia tindrà un total de 26 parades, de les quals 5 de roses. Gran de Gràcia tornarà a ser l’epicentre amb més parades, amb el vial tallat al trànsit, però aquest 2024 amb un creixement molt significatiu des de Jardinets fins a la Travessera, cosa que permet d’acollir, a part del Pla de Salmerón i la Plaça de la Vila el districte amb més densitat de llibreries de la ciutat.

Eixample amb 230 parades, 37 de les quals de roses, és un altre dels punts cèntrics, Passeig de Gràcia, Gran Via Diagonal,  amb diversos espais transversals (Diputació, Mallorca, Provença, Rosselló, amb ampliació a Còrsega i dos trams de la Diagonal fins a Balmes), que connectaran amb la Rambla de Catalunya (amb entitats i roses) per a crear un circuit de trànsit de persones, al qual s’afegeix el carrer del Consell de Cent, en una zona tallada al trànsit en la pràctica totalitat (excepte Aragó, València i Gran Via). I finalment destacar el tram de la Plaça de la Universitat i el Passeig de Sant Joan, dedicat al còmic, la novel·la gràfica, la literatura infantil i juvenil.

Les Corts compatarà amb 9 parades de llibres entre les zones de  a la zona de la Diagonal, entre Pau Romeva i Joan Güell.

El Poblenou amb 8 parades de llibres que es concetraràn en en dos trams de la Rambla del Poblenou.

La Verneda amb 5 parades, dues de les quals de roses.

A Sant Andreu gaudirem de 6 parades, una de les quals de roses, i l’activitats es concentrarà a la Plaça Orfila  amb un espai que a més de roses i llibres acollirà autors signant i la biblioteca de districte, completant-se així una oferta d’activitats literàries escampades a d’altres espais del barri.

I finalment Sarrià comptarà amb 4 parades, dues de les quals de roses. En el cor de la Vila, a la plaça de Sarrià, hi haurà un espai de roses i llibreries d’aquest districte.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat