T de Teatre estrena el seu nou espectacle, «La dona fantasma» al Teatre Romea

Ja ha pssat gairebé una dècada des de que les T de Teatre no estrenaven una obra de teatre i aquest setembre, estem d’enhorabona, tornen amb el que serà el seu tretzè espectacle de creació, que es podrà veure al Teatre Romea del 29 de setembre al 26 de novembre.

Tenconi, un dels dramaturgs joves més interessants i prolífers del panorama teatral de l’Argentina estrena per primera vegada una obra seva a l’Estat espanyol. Ha creat aquest muntatge especialment per a la companyia, després que aquesta quedés meravellada en veure un dels seus muntatges a Buenos Aires.

«La dona fantasma» la nova proposta teatral, gira al voltant de quatre mestres a finals dels anys setanta. Porten una vida intensa i melancòlica, marcada per la cura dels pares i dels fills, pels desenganys amorosos i pels desafiaments que els provoquen les seves alumnes. L’extraordinari irromp en aquesta quotidianitat esglaiadora: una dona fantasma. L’aparició del fantasma és la porta d’entrada a un altre món: el del passat, el de la memòria. La ficció per explicar l’impossible. El teatre com a sessió d’espiritisme. El teatre com a artefacte de memòria. De fantasmes, d’espectres, de morts que parlen; de tot això està feta la història, i de tot això està fet el teatre. Què és ser un fantasma? Només el teatre ho pot respondre. 

T de Teatre va ser creada el 1991 per cinc joves actrius tot just graduades a l’Institut del Teatre de Barcelona. El seu primer espectacle, Petits contes misògins (1991), va ser guardonat amb el Premi de la Crítica de Barcelona a la millor revelació teatral de la temporada. El 1994 van estrenar Homes!, de la qual en van fer més de 850 funcions. Criatures es va estrenar a Buenos Aires l’abril de 1998 i, mesos més tard, a Barcelona i a Madrid.

A la televisió van protagonistar la sèrie Jet lag, creada amb el cineasta Cesc Gay, que consta de 81 capítols, emesos al llarg de sis temporades, i els espectacles Això no és vida! (2003), 15 (2006) i Com pot ser que t’estimi tant (2007), coproduït amb el Teatre Nacional de Catalunya, entre molts altres projectes.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat