La Millor Biblioteca pública del món la tenim a Barcelona

Aquest passat mes d’agost es va celebrar el Congrés Mundial de Biblioteques i Informació organitzat per l’IFLA a la ciutat de Rotterdam, on es va lliurar el Premi Millor Biblioteca Pública del 2023 a la Biblioteca Gabriel García Márquez. La biblioteca compartia nominació amb les biblioteques Janez Vajkard Valvasor Krškov Public Library (Eslovènia), la City of Parramatta Library (Austràlia) i la Shangai Library East (Xina).

Així doncs, amb aquest premi i reconeixement internacional a l’equipament ubicat al Districte de Sant Martí, la Biblioteca Gabriel García Márquez s’afegeix a la prestigiosa llista de biblioteques que han rebut aquest reconeixement, com són: la Missoula Public Library (EUA), Deichman Bjørvika (Noruega) i l’Oodi Helsinki Central Library (Finlàndia).

Però que ha tingut en compte el jurat per a atorgar aquest premi a la biblioteca barcelonina? Doncs ha valorat entre d’altres, la interacció amb l’entorn i la cultura local de la biblioteca, la qualitat arquitectònica de l’edifici, la flexibilitat dels espais i serveis, la sostenibilitat, el compromís amb l’aprenentatge i connexió social, la digitalització i solucions tècniques dels serveis, el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que marca Nacions Unides i la visió global del servei que estableix l’IFLA.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat