La L5 del Metro tindrà un tram tallat per obres durant dos mesos d’estiu

Des de l’1 de juliol i fins al 31 d’agost el tram de l’L5 comprés entre les estacions de Congrés i Vilapicina romandrà tancat per obres de millora en la infraestructura. Les obres en qüestió seran per tant de tenir una renovació integral de via en diferents trams de la línia. Amb aquestes obres la infraestructura oferirà un millor servei al ciutadà, ja que millorarà la fiabilitat de la línia, reduirà el nombre d’incidències originades en la infraestructura i solucionarà el problema de les vibracions que afecten actualment a diversos sectors dels barris per on passa la línia.

La primera fase de les obres es van iniciar durant la Setmana Santa i la segona serà de l’1 de juliol i fins al 31 d’agost, garantint així el ple funcionament de la xarxa per a l’inici del curs escolar. Aquesta renovació de via, que suposa una inversió de 15 milions d’euros en total, farà també que el viatge sigui més confortable i prepararà l’L5 per incrementar en un futur l’oferta de trens i millorar així les freqüències de pas.

Així doncs, aquest estiu un total de tres quilòmetres de via doble seran demolits i construïts de nou en aquesta obra, necessària també per l’antiguitat del tram la Sagrera – Horta, que es va posar en servei entre el 1959 i el 1967. En l’execució s’instal·laran 12.000 metres lineals de carril d’acer, als quals s’aplicaran 2.300 soldadures elèctriques i unes 300 d’aluminotèrmiques i se subjectaran amb 20.000 fixacions antivibratòries sobre una plataforma formada amb 13.500 metres cúbics de formigó.

Per tal de minimitzar les molèsties als usuaris, es reforçarà la freqüència de pas fins a un 20% (depenent de la franja horària) a les línies 1, 2, 3 i 4. També es reforçaran les línies de bus de la zona afectada pel tall, especialment la V27 i la D50. Tant al juliol com a l’agost es disposarà d’un servei complementari d’autobusos llançadora amb un recorregut similar al de l’L5.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat