Es presenta l’exposició “La ciutat davant la càmera. Imaginaris urbans al s.XIX”

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona ens presenta una nova exposició que podrem veure fins al proper 23 d’octubre, sota el títol «“La ciutat davant la càmera. Imaginaris urbans al s.XIX”. L’exposició ens mostra més de 100 fotografies provinents de l’AFB en què podem veure els canvis experimentats per la ciutat a nivell urbanístic al llarg dels darrers segles i com la tecnología ha modificat també l’estètica de la ciutat.

Plaça de Catalunya

L’arribada de la fotografia a Barcelona el 1839 va coincidir amb un procés intens de transformació urbana de la ciutat. Des d’aquell moment, la fotografia hi va prendre part: va promoure motius i punts de vista que, paulatinament, anirien sedimentant el discurs sobre la nova realitat urbana del mil vuit-cents.

Aquesta exposició ens mostra l’evolució de la fotografia i de la mateixa ciutat en paral·lel, mentre cada cop la fotografia s’anava implantant millor era la resolusió dels arxius i alhora quedaven palesos els canvis a la ciutat produïts per la economia, la industrialització i fins i tot les guerres.

Gran Teatre del Liceu

A la mostra podrem veure la ciutat neoclàssica, la panoràmica, la històrica i la enderrocada, la de la insdústria i la de l’expisició universal. L’exposició es pot visitar del 17 de juny fins al 23 d’octubre de 2022 en horari de dilluns a dissabte de 10 a 19 h i diumenges i festius de 10 a 14 h (excepte 24 de juny).
Entrada lliure.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat