La Fundació Catalunya La Pedrera presenta la primera exposició retrospectiva d’Antonio López

Aquesta tardor La Fundació Catalunya La Pedrera presenta l’obra d’Antonio López (Tomelloso, Ciudad Real, 1936), és el màxim representant del moviment realista espanyol de la segona meitat del segle XX. De producció lenta, meditada i minuciosa, la seva obra no admet classificacions ni simplificacions.

L’exposició titulada «Antonio López» reuneix una acurada selecció d’una vuitantena d’obres —entre pintura, escultura i dibuix— procedents de diferents col·leccions públiques i privades.

És la primera exposició retrospectiva que es presenta a Barcelona, i permet traçar un recorregut per la trajectòria artística d’Antonio López al llarg de set dècades de treball, des de les primeres obres de joventut, dels anys cinquanta, fins a la seva producció més recent.

Estructurada en blocs temàtics, la mostra posa de manifest com certs motius sobre els quals l’artista reflexiona persisteixen i, alhora, evolucionen al llarg de la seva carrera: els interiors domèstics, els paisatges i les vistes urbanes -principalment de Madrid-, les natures mortes o la figura humana.

L’exposició és organitzada per la Fundació Catalunya La Pedrera, en col·laboració amb el Drents Museum (Assen, Països Baixos), i es pot visitar a La Pedrera de Barcelona fins al 14 de gener de 2024.

Fotografia: Cedida

Activitats més enllà de l’exposició |

L’exposició surt més enllà de La Pedrera i ofereix noves mirades establint diàlegs amb altres disciplines artístiques i altres entitats i espais.

El Gran Teatre del Liceu oferirà, el dimecres 25 d’octubre a les 20.00 hores, un concert del Quartet Gerhard i del Cor Cererols que proposa un recorregut musical pels diversos àmbits de creació d’Antonio López: des del paisatge urbà fins al món més íntim dels espais domèstics, passant pel cos i el retrat. Una ocasió excepcional per a endinsar-nos en l’obra d’aquest gran pintor.

El diumenge 3 de desembre a les 17.00 hores, i en el marc de la programació del Palau de la Música Catalana de la sarsuela Doña Francisquita d’Amadeu Vives, s’ha organitzat una conferència prèvia a l’audició. «Doña Francisquita i Antonio López. L’art del quotidià» anirà a càrrec de la musicòloga Verónica Maynés, sobre la importància del quotidià en l’obra d’Antonio López i la recreació del casticisme que suggereix el gènere de la sarsuela. Amb l’entrada a la sarsuela es podrà accedir lliurement a la conferència que tindrà lloc al mateix Palau.

El dijous 19 d’octubre a les 19.00 hores es presentarà a l’Auditori de La Pedrera un audiovisual a l’entorn a l’exposició d’Antonio López a La Pedrera, i posteriorment hi haurà una conversa entre el mateix López i la periodista Teresa Sesé sobre la seva trajectòria artística i sobre l’exposició. Podeu consultar més informació sobre l’exposició i activitats en aquesta web.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat