Del 22 al 24 de setembre, Sant Andreu s’omple de concerts amb l’Acció Cultura Viva

Aquest divendres 22 de setembre obre portes l’Acció Cultura Viva amb la seva setena edició al districte de Sant Andreu. 

El festival ho fa en el marc de la festa major de la Mercè reivindicant el seu caràcter col·lectiu, assembleari, obert i divers com a model d’èxit. Durant els dies 22, 23 i 24 de setembre, Sant Andreu s’omplirà de concerts amb un accent marcat per la música urbana i la presència femenina, a més d’activitats artístiques per a tots els públics, xerrades i la Fira del Disc Independent. Enguany a banda dels escenaris al recinte de la Fabra i Coats, també s’estrenen el de la plaça Can Fabra i el de la Nau Bostik, tots al districte de Sant Andreu.

La música urbana i cantants femenines protagonistes |

Marta Knight, L’Beel, Kyne, Marina y su Melao o Dyamise Squad, són alguns dels divuit noms d’un cartell que recull una mostra dels sons actuals de Barcelona ,només una banda ve d’una altra localitat, i en el qual les dones lideren més de la meitat dels projectes, cal recordar que enguany el festival va rebre enguany  més de 600 propostes diverses gràcies a una convocatòria oberta.

Pel que fa a la varietat d’estils continua present amb exemples que van des del jazz d’Alba Alsina; passant per la música industrial i experimental de Coàgul, l’indie-rock d’Alison Darwin, els sons africans de Kaïro i fins al punk performatiu de Ruïnosa y las Strippers de Rahola, si un color és majoritari enguany, és l’urbà amb tots els seus matisos.

També podrem escolar a artistes com L’Beel, amb referències dels sons àrabs, espanyols i francesos que ja ha superat el milió d’escoltes a Spotify; la rapera i activista nascuda a Mèxic Masta Quba que escampa el missatge feminista; el crit a compartir les emocions amb la paraula i el ball de Kyne, que presenta l’àlbum Sad&Horny, amb influències afroamericanes; el DJ set de Dyamise Squad amb cos de ball inclòs per animar a moure l’esquelet fins a l’extenuació amb l’afrobeat, el dembow, el hip-hop o el dancehall; i Rodrigo Laviña, històric representant del rap català en grups com Pirat’s Sound Sistema i At Versaris, que ara porta una proposta amb textures de la psicodèlia dels anys seixanta, el pop català ye-yé o la música brasilera. Podeu consultar tota la programació en aquesta web.

Un festival coral |

L’ACV s’emmarca en el programa Cultura Viva impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el suport de la Direcció de Serveis d’Economia Social i Solidària i Alimentació Sostenible per assajar noves formes de gestió col·lectiva en la cultura: les decisions es prenen en comissions de treball obertes i es posen en comú en un plenari participatiu.

Amb un funcionament concebut d’acord amb els principis de l’economia social i solidària, tant pel que fa a l’organització com pels proveïdors que s’hi impliquen, es diferencia dels festivals convencionals pel fet que se centra en crear comunitat, donar suport al teixit cultural de la ciutat i esdevenir punt de trobada i celebració, per sobre d’interessos econòmics i hegemonitzadors.

L’ACV està organitzat pels col·lectius i espais següents: Alterevents, l’Ateneu L’Harmonia, Las Pibas Producen, Cultura en Vivo, Nau Bostik, Dona Cançó, Fabra i Coats-Fàbrica de Creació, The Good Good, Llobregat Block Party, Pedra, Quesoni, Col·lectiu Pràxedes, Mostra Festival, Empty 6 Pack, La Clara Comunicació i altres persones a títol individual.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat