Fins el 10 de desembre Barcelona acull una nova edició del Festival de Cinema i Drets Humans

Aquest passat dijous es va inaugurar novament El Festival de Cine i Drets Humans de Barcelona que estarà actiu fins al pròxim dia 10 de desembre, i així recupera la presencialitat, manté les propostes en línia i oferirà una programació amb més de 100 títols nacionals i internacionals.

La pel·lícula «Ithaka» va inaugurar el festival essent la seva première al país, dirigida pel germà de Julian Assange, Ben Lawrence, el documental segueix la punyent història sobre el conegut activista i periodista Julian Assange i la lluita per alliberar-lo. L’estrena comptarà amb la participació presencial de la dona de Julian Assange, Stella Morris, i el germà d’aquest coproductor de la pel·lícula, Adrián Devan.

Durant la setmana del festival, es tindrà la presència del director Juan Diego Botto i la projecció de la seva nova pel·lícula »En los márgenes»; també la d’Angelines Díaz, la protagonista real de la història interpretada per Penélope Cruz, o la guionista de la pel·lícula Olga Rodríguez entre altres membres de la producció juntament amb organitzacions de la societat civil; hi haurà també la intervenció especial per videoconferència de l’actriu Penélope Cruz.

També participarà el director i documentalista nominat en diferents ocasions als Premis Oscars, Marcel Mettelsiefen, amb la projecció de la pel·lícula »En les seves mans» (codirigida per ell junt amb la directora afgana Tamana Ayazi) basada en la vida de la primera alcaldessa més jove de tot AfganistánZarifa Ghafari.

La programació de llargmetratges comptarà amb títols internacionals com l’estrena al país de »Teatres de Guerra« del director i professor universitari Roger Stahl amb un col·loqui posterior, on ens parlarà de com el complex militar dels Estats Units, ha manipulat milers de guions de cinema de Hollywood.

En aquesta dinovena edició entren en competició més d’un centenar de títols internacionals que en la programació presencial donen gran importància a autors de curtmetratges novells locals i directors internacionals amb diverses temàtiques relacionades amb els drets humans universals. Totes tenen diversos nexes en comú: són propostes estimulants, sensibles i reivindicatives que ajudaran a entendre les diverses crisis a les quals ens enfrontem com a humanitat, sense censures, ni correccions.

El festival ha rebut més de 1.500 pel·lícules de directors de nombroses nacionalitats. Les seccions oficials en les quals entraran en competició són: Millor Llargmetratge, Millor Curtmetratge de Ficció, Millor Curtmetratge Documental, Millor Fotografia, Millor Direcció d’Art, Millor Guió, Millor Pel·lícula Catalana i Millor Pel·lícula Mediambiental.

La selecció de les peces guanyadores serà a través de la sentència del jurat participant durant el festival format per professionals del sector audiovisual com la directora i actriu Lydia Zimmermann, l’actor Juan Díaz Riquelme, les guionistes Anna Espinach, Aurora Perez Martínez i Marta Gil Soriano, pertanyents a l’associació CIMA, l’actriu i la ballarina de nacionalitat veneçolana i libanesa Lisa Shuhaibar i les activistes barcelonines Carlota Bruna i Mara Jiménez, entre altres figures rellevants.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat