El semàfor de Mortadelo i Filemón ja està en funcionament, T’expliquem a on.

Fa uns mesos arran de la mort del dibuixant Francisco Ibañez es va proposar que la ciutat tingués un homenatge al cèlebre dibuixant amb dues de les seves figueres més populars en Mortadelo y Filemón.

La iniciativa de col·locar un semàfor amb la figura dels dos personatges va ser suggerida pel professor navarrès Francisco Javier Ibáñez per tal de fer un homenatge al creador d’aquests dos personatges de còmic. Així doncs, el passat mes d’agost l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va confirmar-li que el Govern municipal recollia la proposta, ja que alhora havia rebut ampli suport social i veïnal.

El primer semàfor |

Així doncs, aquest mes d’octubre s’han estrenat els dos semàfors per a vianants amb les figueres de Mortadelo y Filemón, estan situats a la cruïlla del carrer del Treball amb el carrer del Concili de Trento, al districte de Sant Martí. Cada semàfor mostra la figura d’un dels personatges, per una banda, Filemón a l’òptica vermella i la d’en Mortadel·lo a l’òptica verda.

Fotografia: Ajuntament de Barcelona

La primera ubicació del semàfor d’aquestes característiques s’ha fet en aquests dos carrers, per la seva aproximació de la biblioteca Gabriel García Márquez, recentment reconeguda com la millor biblioteca pública del 2023 i premi FAD d’arquitectura, i que compta amb un fons dedicat a l’obra d’Ibáñez, que era veí del barri va poder assistir a la inauguració de l’equipament.

Més semàfors de Mortadelo i Filemón 

Però aquest és un dels primers semàfors perquè segons d’administració en vindran més, es té previst que s’instal·lin tres parells més de semàfors amb els populars personatges, un d’ells ubicat a la cruïlla de la Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer Bac de Roda, àmbit proper a on residia el dibuixant; dos més a la cruïlla del carrer Comte d’Urgell amb el carrer Manso, per la seva proximitat amb el Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni; i, finalment, els dos últims a la cruïlla de la Ronda Sant Pere amb el passeig de Gràcia, un espai central de la ciutat on els cèlebres agents de la «T.I.A».

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat