El nou Mercat de la Fira del Bellcaire celebra el seu 10è aniversari amb un programa d’activitats

Aquest divendres 15 de setembre s’inicien els actes de celebració de la primera dècada del nou emplaçament del Mercat de la Fira del Bellcaire al carrer Castillejos, 158 al voltant de la plaça de les Glòries. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), s’ha preparat un programa d’activitats per als mesos vinents dirigides a públic de totes les edats.

Activitats durant aquest trimestre |

La primera activitat s’inicia aquest divendres 15 a partir de les 11:00 hores, tindrà lloc el concurs de tapes en el que la xef Ada Parellada provarà les 9 tapes i escollirà la que més li agradi. El concurs començarà al restaurant Mirall (carrer Castillejos, 158) i des d’allà es farà el recorregut pels diferents establiments participants. Un cop finalitzat el tast, s’escollirà la millor tapa a la zona gastronòmica.

Del 18 al 23 de setembre se celebrarà els «Encants Movies» una activitat relacionada amb el món del cinema amb un objectiu solidari per tal de recaptar fons per a la fundació Make a Wish. Durant les jornades, tindran lloc photocalls, jocs de rol en viu, exposicions i molt més. Dissabte 23 de setembre, a les 16.00 hores, es farà una gran rua on desfilaran diferents personatges de pel·lícules i sèries.

Del 20 d’octubre al 18 de novembre, hi haurà castanyeres i activitats especials per celebrar Tots Sants i Halloween. Posteriorment, del 30 d’octubre al 4 de novembre, es farà una exposició de cotxes antics, a més de l’11 al 18 de novembre se celebrarà «La Festa de la Costura», i finalment de l’11 al 16 de desembre hi haurà una actuació musical de Tribut a Queen i l’exposició «Lego». També se celebraran en aquest espai algunes activitats de la programació de Nadal d’enguany.

Fotografia: Mercat Fira del Bellcaire

El mercat |

Actualment, el nou espai compta amb una superfície de 35.440 metres quadrats i té 275 negocis en format d’establiments comercials, que ocupen de forma directa gairebé 600 persones. El mercat el visiten al voltant de 60.000 persones setmanalment durant els dies d’obertura al públic, que són els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes no festius.

L’origen del mercat el situen com el més antic de tota Europa, de fet la primera notícia que se’n té és de l’any 1300 a les portes de la muralla de Barcelona, on es van començar a vendre de manera regular objectes usats.

Però la seva ubicació va anar canviant en les seves diverses etapes, els Encants van estar ubicats inicialment fora muralla, després es van desplaçar a la plaça nova, a Drassanes, a la rambla de les Flors, als voltants del Mercat de Sant Antoni i, finalment, a la plaça de les Glòries, en la seva ubicació actual.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat