72a edició de la Fira del Llibre d’Ocasió, fins al 25 de setembre

Ja en fa 75 d’anys que la Fira del Llibre d’Ocasió ens aporta l’oportunitat de recuperar de l’oblit, històries, assaigs, contes, en definitiva llibres que han passat per diverses mans i que poder algun dia esperen que el tinguem nosaltres.

Organitzada pel Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya enguany se celebra la seva 72a edició, fet que converteix aquest esdeveniment en el més antic d’Europa en el seu àmbit. En aquesta ocasió, la Fira tornarà a ocupar el passeig de Gràcia de Barcelona i es convertirà en una cita imprescindible per a tots els lectors fins al 25 de setembre de 2023.

Activitats i novetats |

Enguany la fira té diverses novetats importants com un gran acte inaugural, que es va celebrar, una programació cultural centrada en els tres caps de setmana que durarà l’esdeveniment, l’habitual exposició que enguany relaciona la Fira amb el món del jazz, i una nova iniciativa destinada a fer reviure algunes obres imprescindibles de la literatura nostrada.

L’emplaçament de la Fira se situa al passeig de Gràcia, a l’espai definit entre la plaça Catalunya i el carrer Consell de Cent. En total més de 226 metres lineals en tres trams, que ocupen un total de 32 llibreries. Hi trobem 5 parades que tenen deu metres; 7 parades que han optat per tenir 8 metres; i 20 més que tindran sis metres. Amb aquesta participació la Fira de Passeig de Gràcia recupera xifres prepandèmiques i incorpora llibreries de fora del territori català.

D’activitats trobarem un seguit de xerrades sobre la importància de Dau al Set en el context de la seva aparició; una visió contemporània sobre Joan Brossa, membre del grup, de qui es compleixen 25 anys de la seva mort; i una altra sobre Tàpies, de qui se’n commemora el centenari. Així mateix, es compleixen 50 anys de la publicació d’El vol de l’Alosa, un dels llibres d’artista més importants de Joan Miró del qual també es commemorarà l’efemèride de la
publicació.

L’exposició |

El Jazz i l’avantguarda artística de postguerra. Els quatre Salons del Jazz de Dau al Set i del Club 49 del Hot Club de Barcelona, 1951-1957. Aquest és el títol de l’exposició comissariada per Aitor Quiney i que se centra en les quatre exposicions que tingueren lloc a Barcelona, denominades genèricament Salons del Jazz, els anys 1951-1953 i la darrera l’any 1957. En aquests Salons del Jazz organitzats pel «Club 49 del Hot Club de Barcelona» i ideats per l’artista, tipògraf i membre del grup Dau al Set, Joan Josep Tharrats, exposaren els artistes més joves del moment amb un esperit de recerca plàstica al voltant del tema del jazz. El Gremi de Llibreters ha volgut acompanyar l’exposició amb un llibre, en el qual hi ha un estudi central del comissari, el qual exhaustivament tracta els aspectes principals de l’avantguarda catalana i llur relació amb el jazz amb una aportació de dades inèdites i d’obres originals força important.

 

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat