Fins el 24 de juliol el Poble Sec celebra la seva festa major 2022

El passat 15 de juliol el Poble Sec va donar el tret de sortida de la seva festa major amb dos pregoners, Soraya Donoso i Mònica Coll, treballadora social i infermera del CAP Les Hortes i Jordi Altirriba, metge del CAP Manso.

Durant els pròxims dies les diverses entitats i equipaments del barri ha organitzat més de 200 activitats destinades a totes les famílies. A més en aquesta edició l’edifici del teatre El Molino s’incorpora com a espai d’activitats culturals.

Entre les activitats hi trobareu trobades de col·leccionistes, jocs de taula, ballada de sardanes, correfocs, actuacions castelleres, recitals de poesia, concerts de música en directe i sessions de Dj.’s, entre moltes d’altres que podeu consultar en aquesta web.

La bandera poble-sequina |

A més aquest 2022 i com a novetat el Poble Sec estrena la seva pròpia bandera. Per aquest motiu s’han distribuït gratuïtament en diferents equipaments del barri perquè els veïns i veïnes les puguin penjar als seus balcons i celebrar el sentiment de pertinença al barri. El domàs poblesequí és un projecte endegat per la plataforma Orgull Poblesequí, amb el suport del Districte de Sants-Montjuïc i el Pla de barris, el Centre de Recerca Històrica Cerhisec, l’Associació de Veïns del Poble-sec.

Possiblement, molts de vosaltres us pregunteu que perquè s’han escollit els 4 colors com el groc, el blau, el blau fosc i el vermell, tot seguit us expliquem el perquè.

Els colors de la banderola representen la diversitat dels quatre veïnats del Poble Sec. El color groc de la França Xica, el blau cel de l’Eixample de Santa Madrona i el color blau fosc la Satalia i, per últim el color vermell que representa les Hortes de Sant Bertrán. Les icones del barri com les Tres Xemeneies, la muntanya de Montjuïc i el mar també hi tenen lloc, així com la inscripció 1869, en record de l’any de creació del barri.

El cartell de la festa major 2022 |

El cartell de la festa major que dona imatge a l’edició d’aquest 2022 ha estat creat per la il·lustradora gironina i col·laboradora d'»El Jueves», Judit Crehuet. Ella va ser la guanyadora el 24è concurs de cartells de Poble-sec. Entre els elements que donen identitat al cartell hi trobem alguns dels símbols icònics del barri com el Molino o les Tres Xemeneies, referències a colles de cultura popular els Castellers del Poble Sec i els Gegants i Capgrossos del barri.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat