S’avança l’horari de tancament de bars i restaurants per reduïr el soroll nocturn

Durat els mesos d’estiu per a molts veïns el soroll nocturn provocat per les terrasses de bars i restaurants, s’ha tornat una molèstia difícil de disminuir, per aquest motiu l’Ajuntament de Barcelona s’ha decidit avançar el tancament de les terrasses de bars i restaurants en horari nocturn a diferents punts de la ciutat.

A l’Eixample |

Així doncs a la zona de l’Eixample s’ha decidit un pla que farà avançar l’horari de tancament de les terrasses al carrer d’Enric Granados esperant que es redueixi la contaminació acústica durant la nit. A més aquest pla també inclou de plans d’inspecció específics en els establiments i el reforç de la presència de la Guàrdia Urbana i dels serveis de neteja. Pel que fa a en concret al carrer Enric Granados i a la seva zona saturada de terrasses, no es consolidaran cap de les terrasses extraordinàries vigents a 1 de gener de 2022, i, per tant, hauran de desaparèixer en els pròxims mesos.

A Ciutat Vella |

A més de l’Eixample, també hi haurà canvis als carrers Joaquim Costa, plaça dels Àngels, Escudellers i plaça de George Orwell per reduir el soroll nocturn al Districte de Ciutat Vella. Així doncs, s’avançarà una hora el tancament de les activitats de restauració i venda alimentària en aquestes zones. La restauració haurà de tancar a les 02.00 hores, la venda alimentària ho farà a les 22.00 hores, mentre que les terrasses avançaran el tancament a les 23.00 h durant tota la setmana. En aquests punts i com també passa als esmentats anteriorment a l’Eixample, també s’augmentarà la presència de la Guàrdia Urbana i alhora dels serveis de neteja.

Totes aquestes mesures s’inclouen dins les zones anomenades » Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn (ZATHN)», formant part del Pla de Mesures contra la Contaminació Acústica 2022-2030, que recull un seguit d’actuacions per tal de reduir l’impacte de la contaminació acústica a Barcelona. El soroll és el segon factor ambiental que més impacta en la salut de la població, just per darrere de la contaminació de l’aire.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat