El Port es reinventa amb el «Balcó Gastronòmic del Port Olímpic»

Lluny queden els anys que la joventut tenia el Moll de Gregal del Port Olímpic com a punt d’oci nocturn. Després que no es renovessin les concessions als establiments d’oci nocturn i tampoc als de restauració ja existents el passat 3 d’abril del 2020, el Port Olímpic posa en marxa un ambiciós pla de reestructuració de la seva oferta gastronòmica sota el nom del «Balcó Gastronòmic del Port Olímpic».

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona de Serveis Municipals invertirà un total de 15,9 M€ per fer realitat la renovació completa del Moll de Gregal, àmbit on continuarà ubicada la nova zona de restauració. En aquest nou espai de més de 24.000 m², ho trobarem una variada oferta de restauració que sumaran un total de catorze locals totalment diferents. L’objectiu fixat per l’administració és que les obres de transformació estiguin enllestides l’estiu del 2024, coincidint amb la celebració de la Copa Amèrica de Vela a la ciutat.

Gastronomia tocant a mar |

La nova proposta del Port Olímpic oferirà onze restaurants i tres espais gourmet, així doncs el nou model de restauració es basarà en establiments que apostin per l’alimentació saludable i sostenible, i que ofereixin propostes complementàries, que vagin des de la cuina de mercat fins a l’avantguarda culinària amb l’objectiu d’arribar a un públic local de perfil ampli i divers. Tot plegat permetrà fer del Port Olímpic un nou entorn emblemàtic dissenyat per gaudir del litoral a través d’una mostra representativa de la millor gastronomia de la ciutat.

El Balcó del Mar |

La transformació del litoral portuari servirà per acollir «El Balcó Gastronòmic», i segons els seus responsables el projecte va més enllà «de sumar catorze propostes gastronòmiques. Implica crear un espai singular, únic i coherent. Per fer-ho possible, el Port redibuixarà per complet la seva fisonomia per oferir una experiència innovadora basada en una arquitectura moderna, integrada a l’entorn i que transmet dinamisme i seguretat».

La llum i la transparència seran dos elements claus en la definició dels espais tant interiors com exteriors, on materials com el vidre facilitaran la comunicació visual amb el mar i l’activitat portuària. A més, els locals situats al nivell superior s’ubicaran a un voladís sobre el mar, mirant a la platja de la Nova Icària, incrementant encara més la sensació d’obertura i proximitat al litoral.

Pel que fa al consum energètic de les noves instal·lacions, s’ha optat per potenciar l’estalvi energètic, per aquest motiu s’hi instal·laran quatre grans pèrgoles fotovoltaiques que, a banda de generar energia d’origen renovable, proporcionaran espais d’ombra que afavoriran el benestar dels usuaris i usuàries.

Amb aquest ambiciós projecte de restauració i gastronòmic el nou Port Olímpic vol tornar a ser un punt d’atracció per als Barcelonins com ho havia estat en els seus inicis, i alhora ser un nou punt de trobada i d’esbarjo per a la ciutadania. Les ombres començaran l’estiu del 2023 i per l’estiu del 2024, coincidint amb la celebració de la Copa Amèrica de Vela, es farà la inauguració.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat