Torna una nova edició del Festival de Cinema Independent 2022

Aquesta tardor torna una vegada més el Festival de Cinema Independent de Barcelona que se celebra del 18 de novembre al 4 de desembre i programarà 146 pel·lícules. A les seccions oficials competiran 14 llargmetratges i 32 curtmetratges. El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) tornarà a ser l’espai central del festival però una part de la programació també es podrà gaudir als cinemes Zumzeig i Maldà, juntament amb la Filmoteca de Catalunya. Les projeccions presencials tindran lloc entre el 18 i el 27 de novembre. Part de la programació de l’Alternativa seguirà fins al 4 de desembre a la plataforma audiovisual Filmin, on es podran veure online alguns dels títols per temps limitat. 

La programació |

La pel·lícula inaugural de l’Alternativa 2022 serà «Suro», debut al llargmetratge de Mikel Gurrea. Protagonitzat per Vicky Luengo i Pol López, el film va ser guardonat amb el premi FIPRESCI de la crítica a San Sebastián. 

Pel que fa a la prograamció podrem veure  produccions de treta-cinc països diferents. Espanya (amb 55), França (amb 8), Alemanya (amb 7) i Síria (amb 6) són els més representats. D’entre tots els títols, 21 són de producció catalana. A més, 34 dels títols són en versió original catalana o subtitulats en català, dels quals 25 comptaran amb subtítols en català per a persones sordes. Dels films programats, 48 són de no ficció i 52 de ficció. 24 d’ells d’animació. 54 de les obres estan signades per dones, el que suposa un 37 % (el percentatge arriba al 57,14 % en les seccions oficials).

En la Secció Oficial Internacional Llargmetratges competeixen 11 treballs: Još jedno proleće / Another Spring (Mladen Kovačević), Geographies of Solitude (Jacquelyn Mills), GES-2 (Nastia Korkia), Las hostilidades (M. Sebastian Molina), Luminum (Maximiliano Schonfeld), Matter Out of Place (Nikolaus Geyrhalter), Mis dos voces (Lina Rodríguez), Poletje ’91 (Ziga Virc), Ruthless Times (Susanna Helke), Saint Omer (Alice Diop) i Une vie comme une autre (Faustine Cros). La majoria d’ells es projectaran per primer cop a Catalunya i han estat guardonats al circuit de festivals.

La secció Elles filmen posarà el focus en l’ofici de les directores de fotografia. En col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, hi podrem veure pe·l·lícules d’Éric Baudelaire, que presentarà personalment el seu últim treball al festival, d’Alice Rohrwacher i de Claire Denis, amb fotografia de Claire Mathon, Hélène Louvart i Agnès Godard, respectivament. A més, es projectaran curtmetratges  on  han participat les directores de fotografia Neus Ollé, Daniela Cajías i Lara Vilanova, que protagonitzaran la taula rodona Maneres de mirar. Cajías, guanyadora del Goya a la millor direcció de fotografia per Las niñas i responsable de la fotografia d’Alcarràs, oferirà també la masterclass Proceso creativo desde la dirección de fotografía i el taller pràctic Arte de observar (en col·laboració amb l’ECIB). Podeu consultar tota la programació delo festival a la seva web.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat