Gelats dins la dieta dels animals del Zoo per aquest estiu

Les fortes temperatures que estem tenint aquests dies no només causen molèsties i efectes negatius als humans, sinó també als animals que viuen al Zoo de Barcelona. Per aquesta raó, els cuidadors dels animals han decidit introduir gelats a la dieta de diferents espècies per tal de pal·liar aquests efectes negatius.

Abans de tot, però cal tenir en compte que el Zoo de Barcelona, gràcies a la seva ubicació i abundant vegetació, registra unes temperatures mitjanes d’uns tres graus per sota que la resta de la ciutat. Tant és així, que el Parc de la Ciutadella, on es troba el Zoo, forma part de la Xarxa de Refugis Climàtics de l’Ajuntament de Barcelona. Aquells espais que, des de 2019 i sempre que es produeix una onada de calor, proporcionen confort tèrmic a la població més vulnerable, mentre mantenen els seus usos i funcionalitats.

Però tot i aquesta variació de tres graus, no és suficient perquè la fauna del zoològic estigui a gust i, per tant, necesita una sèrie d’atencions especials per fer més suportable les altes temperatures.

Una dieta refrescant a base de gelats |

Així doncs,, per una banda, els cuidadors decideixen que, quan hi ha pics de temperatures altes, els animals disposin d’aigua als abeuradors, renovant-la amb més freqüència. També s’intensifica la neteja i renovació de l’aigua de les zones de bany que tenen algunes espècies a les seves instal·lacions, però en espècies concretes, com la parella de pandes vermells, es decideix activar-los aspersors d’aigua per refrescar l’espai on viuen. I el mateix procediment es fa amb les instal·lacions de les elefantes, el bisó, el búfal nan i el cérvol del pare David. En tots aquests casos, amb l’ús de mànegues.

Finalment,, la darrera de les mesures s’inclou en la dieta dels animals, per aquest motiu, i perquè els animals tinguin una correcta hidratació, se’ls hi preparen gelats adaptats a la dieta de cada espècie, aquests gelats són fets a base de gel i d’ingredients tan variats com la fruita, els sucs, brou o fins i tot peix i el marisc. Així, la dieta alimentària de les girafes inclouen blocs de gel amb fruita i granissats a base de suc, o, per exemple, als ossos se’ls hi ofereix gelats de suc. Al final, com a tots ens passa, l’objectiu final és refrescar-se per dins i hidratar-se, i que millor que fer-ho amb un gelat, durant els mesos d’estiu.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat