La Festa Major de Gràcia escalfa motors amb 23 carrers participants

Aquest any sí. Després de dos anys sense festa major n’hi concurs de guarnits, aquest any Gràcia tornarà a celebrar la seva festa major del 15 al 21 d’agost. La darrera edició de la festa va ser la de l’any 2019, en què el carrer guanyador del concurs de carrers guarnits va ser el Carrer Progrés amb el guarnit titulat «Harrys Progrés». Han estat dos anys sense festa major, el 2020 es va decidir no celebrar el concurs de carrers i les activitats van ser cent per cent en format digital, l’any passat a l’edició del 2021 sí que es va decidir fer activitats diürnes als carrers i uns guarnits tímids.

Aquests dies qui passegi per Gràcia, es torbarà carrers tallats a la circulació de vehicles, veïns i veïns treballant a ple sol pintant guarnits, penjant elements de decoració amb els elevadors elèctrics… en definitiva es comença a olorar flaire de festa major.

Les novetats de la Festa Major 2022 |

Enguany una vintena llarga de carrers tornaran a donar llum i colors als carrers de la Vila de Gràcia, en total en seran vint-i-tres. Per altra part, també torna el Concurs de Carrers Guarnits, així ho han decidit les diferents comissions dels carrers integrades dins de la Fundació Festa Major de Gràcia. Pel que fa a l’entrada i sortida dels carrers amb més afluència, es continua apostant pel model d’itineraris recomanats d’un sol sentit, és a dir com els altres anys, els carrers tindran un sentit d’entrada i un altre de sortida, per tal d’agilitzar la mobilitat dels visitants.

Una de les novetats més importants i destacables i on la Fundació ha fet un esforç important ha estat de dotar un pressupost per a la vigilància dels carrers, per tant, de no produir-se episodis de destrosses o actes incívics. Així doncs, un cop finalitzin les activitats de cada nit, els carrers disposaran d’un personal de vigilància per tal de vetllar per la seguretat del guarnit, i així evitar episodis com el viscut l’any 2019 al carrer de la Llibertat.

Un any més el programa de la festa major també estarà a adaptat per a persones amb discapacitat visual, i també hi haurà un punt d’informació i assessorament per a casos d’assetjament sexual, violència masclista, LGBT-fòbiques o sexuals situat a la plaça de la Revolució.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat