Els noms de persones més utilitzats a Barcelona l’any 2021

Barcelona ha actualitzat el seu padró de població amb data de l’1 de gener de 2022, i la primera conclusió que hom treu és que per segon any consecutiu la ciutat perd habitants. Actualment, la ciutat té una població d’1.639.981 persones els residents a la ciutat, un 1,2% menys que un any enrere. Aquestes dades sobre el descens de la població estan vinculades al repunt de la mortalitat de la pandèmia (tot que és significativament inferior a la del 2020) però sobretot al saldo migratori i administratiu, que en conjunt resta 16.000 persones.

Pel que fa als al nombre de naixements Barcelona en va tenir al passat 2021 un total d’11.510, la xifra més baixa registrada a la ciutat des de 1939, en plena Guerra Civil Espanyola.

Una de les notícies positives és que l’edat dels ciutadans barcelonins continua creixent, així doncs cal destacar que les persones centenàries a la ciutat augmenten un 7,8% fins al màxim històric de 931 persones, i un 83% de les quals són dones.

Pel que fa al rànquing de noms escollits per pares i mares a l’hora d’inscriure els seus nadons continuen sent Sofia, Emma, Martina, Olívia, Júlia per nena i, per nens, Pol, Mateo, Marc, Bruno, o Èric.

Els noms que resisteixen millor el pas del temps són Maria que era un dels més utilitzats abans de la dècada del 1930, en canvi, Josefa ocupava el tercer lloc la mateixa dècada dels anys trenta i no ha tornat a ser un dels noms femenins escollits pels barcelonins.

Pel que fa als noms masculins, Pol, Marc i Bruno són els que tenen més acceptació des del 2020 fins al 2022. Els noms que han quedat en temps passats són José o Francisco molt populars a les dècades dels anys 30 i 40 del segle passat.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat