S’estrena «Jaume Plensa. Poesia del silenci» una retrospectiva de l’autor a La Pedrera

Jaume Plensa. Poesia del silenci és una gran retrospectiva, una proposta diferent que revisa l’obra d’un dels escultors de major reconeixement en l’art contemporani internacional.

L’exposició la podrem veure a La Pedrera, que inclou la producció de Plensa des de 1990 fins a l’actualitat, destaca diversos aspectes clau en la seva obra com a escultor i s’articula entorn de les relacions entre l’univers creatiu de l’artista i la lletra com a element constitutiu de la seva obra.

El fil conductor de la mostra és la poesia, però també hi són presents altres temàtiques recurrents en la seva trajectòria, com ara bé el silenci, el somni, el desig, la música o la família.

L’espai de les obres

Les obres es presenten principalment a la sala d’exposicions, però també es distribueixen per altres punts de La Pedrera com són el terrat, les golfes, els patis interiors i l’exterior de l’edifici. D’aquesta manera, s’estableix un diàleg íntim entre l’obra de Jaume Plensa i l’emblemàtic edifici de l’arquitecte Antoni Gaudí.

Cal remarcar que la retrospectiva inclou tant l’obra de gran i mitjà format com l’obra més íntima realitzada en petit format. Per qui vulgi emportar-se l’exposició a casa, per l’ocasió, s’ha editat un llibre-catàleg amb la reproducció d’obres exposades i que inclou textos del comissari Javier Molins, de la crítica d’art de The Times Rachel Campbell-Johnston, i del propi Jaume Plensa.

Jaume Plensa és nascut a Barcelona el 1955, va estudiar a la Llotja i a Belles Arts Sant Jordi. Des de 1980, exposa regularment a galeries i museus d’Europa, Estats Units i Àsia: Fundació Joan Miró a Barcelona, Nasher Sculpture Center a Dallas, Yorkshire Sculpture Park a Anglaterra, Museo Reina Sofía a Madrid, MMOMA a Moscou, Musée Picasso a Antibes, MACBA a Barcelona.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat