L’òpera tornarà ser la protagonista aquesta primavera a Gràcia amb la 3a edició del Festival Òpera amb Gracia

Donar visibilitat a l’òpera entre els més joves és l’objectiu amb el qual Romina Krieger va crear el Festival Òpera amb Gracia a la vila de Gràcia ara fa just tres anys. Aquest 2023 presenta, per tant, la seva tercera edició i serà des del dia 29 de juny i durarà fins al 23 de juliol.

Aquesta iniciativa és de Krieger Management i el mestre Guerassim Voronkov amb la col·laboració de l’Oratori Sant Felip Neri de Gràcia i l’Ajuntament de Barcelona.

L’objectiu del festival és el de «desencorsetar» aquest gènere, per tal de fer-lo més contemporani i assequible per a tots els públics. Sobretot per la gent jove. Per aquest motiu, té un esperit col·laboratiu on la prioritat és implicar al barri, a les associacions culturals i també donar l’oportunitat a nous talents a donar-se a conèixer. Compta amb la participació d’artistes internacionals de primer nivell com Anna Gomà, Facundo Muñoz o Toni Marsol i el mateix Voronkov i la participació del cor d’Òpera Terrassa.

Així doncs, tota la seva la programació gira entorn del món de la lírica, enfocat aquest any en la perspectiva de gènere amb concerts, un espectacle de nova creació i la posada en escena (de mig format) de l’òpera Carmen de Bizet i l’escenificació amb formació de cambra (en la seva versió íntegra) de La Serva Padrona de G.B.Pergolesi.

La programació del festival per aquest 2023

El festival arrenca amb un concert presentació al Centre Cívic Navas el 29 de juny. Des del 8 al 22 de juliol el Claustre de l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia acollirà les següents activitats:

El dissabte 8 de juliol, es representarà Carmen de G. Bizet, en versió semi escenificada amb el Cor de l’Òpera de Terrassa i els cantants Facundo Muñoz, Anna Gomà, Juan Carlos Esteve i Violeta Alarcón dirigits musicalment per Guerassim Voronkov i escènicament per Maria Voronkova.

El dissabte 15 de juliol es presenta l’espectacle de nova creació Les dones en la història de l’òpera, un viatge que gira entorn de la figura femenina des del barroc, fins avui, interpretat per la pianista Olga Kobekina, l’actriu i directora d’escena Maria Voronkova i la soprano Romina Krieger

I el dissabte 22 de juliol s’estrena l’òpera, La Serva Padrona de G.B. Pergolesi en versió escenificada amb un petit conjunt instrumental protagonitzada per la soprano Cecília Rodríguez i el baríton Toni Marsol.

El festival incorpora aquest any una nova activitat: un cicle de concerts de música de cambra que tindrà lloc els diumenges 9, 16 i 23 de juliol al mateix Claustre.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat