Casa Vicens va augmentar l’any passat un 12.6% la seva xifra de negoci respecte al 2019

El 2022 va ser un bon any per a la Casa Vicens, la primera obra de l’arquitecte Antoni Gaudí que es troba al carrer de les Carolines al districte de Gràcia.

Així doncs, unes 126.632 persones de més de 100 nacionalitats van visitar aquest edifici Patrimoni Mundial de la UNESCO, i per tant el volum de facturació va augmentar un 12.6% respecte al 2019. Unes bones dades després que el novembre de l’any passat la casa celebrés el seu cinquè aniversari d’obertura al públic.

Creixement de visitants

Amb una xifra de visitants de 126.632 durant l’exercici 2022, -i molt lluny de les xifres d’altres edificis de Gaudí més consolidats en el temps i amb més capacitat d’aforament-, aquesta dada suposa un increment del 80% respecte al nombre de visitants del 2021. A més, Casa Vicens ha superat la xifra de negoci que es va aconseguir el 2019 en un 12.6%

Procedències i nacionalitats dels visitants

Si analitzem la procedència del públic que ha visitat Casa Vicens el 2022, segons els seus responsables afirmen que és més internacional que el de 2021, tot i que des de Casa Vicens indiquen que «continua essent un públic molt conscient de la singularitat d’aquesta casa dins de la trajectòria de Gaudí i que valora molt positivament la gestió de l’equipament i la relació qualitat-preu».

Amb referència a la procedència concreta per països dels 126.632 visitants, la nacionalitat espanyola encapçala el rànquing amb un 16%, seguida d’un 14% que prové de França, un 13% d’Itàlia, un 10% d’Estats Units i finalment, el Regne Unit amb un 5%. Aquestes xifres exemplifiquen el tipus de turisme que està visitant la ciutat de Barcelona ara com ara: majoritàriament europeu, a l’espera de la recuperació del públic asiàtic.

El futur més immediat

La primera casa de Gaudí, que obre cada dia, preveu, d’una banda, acabar de recuperar algunes activitats d’abans de la pandèmia com els tallers artístics de cap de setmana, el programa educatiu i la visita olfactiva organitzada conjuntament amb la Fundación Ernesto Ventós. D’altra banda, establir un diàleg entre la riquesa decorativa de les habitacions i obres d’art contemporani d’artistes nacionals i internacionals de primer ordre; un projecte expositiu ambiciós que es farà gràcies a la col·laboració amb Casa Àsia i que es podrà veure des d’abril d’aquest any fins al gener de 2024.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat