Del 1 al 5 de març torna el Festival de Cinema La Inesperada a la Filmoteca

Un any més el Festival de cinema La Inesperada, focalitzat en la no ficció, celebrarà aquest proper mes de març de l’1 al 5, la seva tercera edició. Entenent les pràctiques de no ficció com un territori lliure i ampli, el festival ofereix un ventall formal on tenen cabuda des del cinema fins a les arts visuals.

Així donca La Inesperada us proposa un festival abastable, concís i on totes les sessions són curosament programades. D’aquesta manera, enguany proposa 7 sessions composades per un total de 18 pel·lícules. Pràcticament la totalitat de les obres programades són inèdites a Catalunya o Espanya i han tingut un excel·lent reconeixement internacional. El festival apropa corrents cinematogràfiques que volen pel món presentant autors independents de països com la República Centreafricana, Tailàndia o Islàndia, entre d’altres.

Programació 2023

En la programació del 2023 destaca la presència de l’artista i cineasta iraniana Maryam Tafakory, que presentarà sis dels seus curtmetratges i mantindrà un diàleg sobre la seva obra, fusió de poesia, etnografia i collage, que reflexiona al voltant d’allò invisible en la societat del seu país. També la recuperació de pel·lícules de la cineasta japonesa Sumiko Haneda, nascuda el 1926, dona pionera del cinema asiàtic. Els darrers anys investigadors i mostres de cinema han redescobert les seves pel·lícules i posat en valor el seu llegat, sent el festival La Inesperada el primer en portar-les a Espanya. També s’estrenarà l’enigmàtica i experimental obra H, de producció catalana, amb la presència del seu autor, Carlos Pardo Ros. Una immersió per les nits de San Fermin a Pamplona rememorant la misteriosa mort d’un familiar anys ençà.

Entre les seves activitats paral·leles La Inesperada celebra la seva trobada ÈXIT, un fòrum per a pel·lícules en procés de creació que comptarà enguany amb l’assessorament de tres professionals de prestigi, com són el director i productor Lluís Miñarro, el programador del festival de Berlin James Lattimer i la cineasta, guionista i productora Serrana Torres.

El festival La Inesperada se celebra a la Filmoteca de Catalunya i al Cinema Zumzeig. Està dirigit i programat per la cineasta Núria Giménez Lorang i el programador i gestor cultural Miquel Martí Freixas.

A la Filmoteca de Catalunya es podrà veure El llargmetratge africà Nous, étudiants! La projecció i xerrada amb presència de la directora iraniana Maryam Tafakory (5 curtmetratges, Iran. Filmoteca de Catalunya).

El Cinema Zumzeig acollirà una sessió de 5 curtmetratges sobre llenguatges de xarxes socials. Cinc curts de llenguatge innovador que parlen de l’ús de les xarxes, mòbils, la robòtica aplicada a les imatges, a la intel·ligència artifical, al futur dels éssers humans, etc.

– Sombra vertical (Felipe Elgueta, Ananke Pereira, Xile, 2022)
– Hardly working (Col·lectiu Total Refusal, Àustria, 2022)
– Abyss (Jeppe Lange, Dinamarca, 2022)
– The Kitten’s Tea Party (Miru Fiyu, Canadà, 2022)
– 3 dialogues about the future (Alina Manolache, Romania, 2022)

Però si voleu estar al dia de tota la programació i activitats del festival el millor que podeu fer és visitar la seva pàgina oficial.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat