L’Hivernacle de la Ciutadella serà salvat i remodelat

Finalment, l’Ajuntament de Barcelona ha volgut salvar i pe tant remodelar l’edifici de l’Hivernacle del Parc de la Ciutadella. Així doncs, a finals d’agost es començarà a treballar per garantir l’estructura de l’edifici, solucionar patologies estructurals detectades i la remodelació del patrimoni. Aquesta actuació té un cost d’uns dos milions d’euros i es preveu que tingui una durada d’uns dotze mesos, ja que l’edifici disposa d’uns 1.000 metres quadrats.

L’edifici |

L’edifici de l’Hivernacle de la Ciutadella està catalogat com a bé cultural d’interès nacional, i està format per tres naus, una de central molt més espaiosa i amb el sostre més elevat i dues laterals més petites i amb el sostre més baix anomenades nau Picasso, i nau Magnòlies.

Les reformes |

L’ús que se’n farà serà el mateix pel qual es va construir, això vol dir que continuarà sent un hivernacle i s’hi podran trobar diverses espècies vegetals, i perquè estiguin a la seva temperatura ambient, s’instal·larà un sistema de ventilació monitorat i humidificadors.

La història |

L’Hivernacle del parc de la Ciutadella és una obra de l’arquitectura del ferro de Barcelona protegida com a Bé Cultural d’Interès Local des de l’any 2000, i va ser construïda entre 1883 i 1887 per Josep Amargós i Samaranch, tot i que va ser dissenyat per Josep Fontserè.

Durant l’Exposició Universal de 1888 celebrada a Barcelona, es va utilitzar com a espai per a dur diverses conferències i també celebracions. Anys més tard ja a les acaballes del segle passat va funcionar un temps com a restaurant, i des de l’any 2006 l’edifici està en desús.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat