La I Jornada Internacional de Comerç Emblemàtic en Ciutats Europees es celebrarà a Barcelona

Barcelona ha estat la ciutat escollida per a celebrar aquest pròxim 7 de març de 2023, a I Jornada Internacional de Comerç Emblemàtic en Ciutats Europees a la Llotja de Mar.

En aquesta trobada hi participaran representants institucionals de les ciutats de Barcelona, Lisboa, París i Roma per tal de posar en comú i debatre les pràctiques que es duen a terme a cada ciutat amb aquests establiments comercials emblemàtics que són patrimoni cultural, comercial i històric d’Europa.

La jornada estarà formada per diverses taules rodones i ponències que tindran com a principal element els reptes i les oportunitats i reptes que suposa comptar amb els comerços emblemàtics a les ciutats europees; Europa i el comerç emblemàtic; i les bones pràctiques en la gestió d’aquest, tenint en compte les experiències de Barcelona, París, Roma i Lisboa. També es presentarà l’Informe del Grup Europeu de Treball sobre Ciutats Europees i Comerç. Finalment, a la tarda, es durà a terme el programa cultural amb activitats vinculades al comerç.

Actualment i segons les darreres dades en els darrers cinc anys a Barcelona han abaixat la persiana una trentena d’establiments emblemàtics, alguns d’ells per la pujada dels lleugers, altres perquè no tenien relleu generacional. Des de llavors l’Ajuntament va decidir crear un catàleg d’aquestes botigues tan especials per a la identitat barcelonina, a hores d’ara i segons les darreres dades hi ha catalogats uns 226 comerços emblemàtics, de sectors tan diversos com bars, restaurants, pastisseries o botigues de queviures, ara bé el nombre més gran d’establiments antics són les farmàcies amb un total de trenta-sis.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat