Enguany Barcelona reduirà l’horari de l’enllumenat de Nadal

Aquest any Barcelona tornarà a tenir llums de Nadal, ara bé el seu horari s’escurçarà, per tant, de reduir la despesa energètica de la ciutat, i, en conseqüència, consumir de forma més responsable.

La mesura ha estat acordada amb les diverses patronals del comerç i la restauració, i d’aquesta manera poder fer un estalvi energètic amb una reducció de 42 hores de l’enllumenat nadalenc, passant de les 259 dels anys anteriors a 217 d’enguany. D’aquesta manera des de l’Ajuntament es remarca que es manté un element essencial per al dinamisme del comerç, un sector molt afectat per la situació econòmica, però amb l’aposta per la reducció de consum que requereixen aquests temps.

Aquest 2022 la campanya d’enllumenat nadalenc començarà el 24 de novembre, amb l’encesa a les 18.30 hores fins a les 24.00 hores, i durarà fins al 6 de gener 2023, ambdós inclosos. Així sí enguany els horaris variaran en funció dels dies de tal manera que els carrers comptaran amb enllumenat nadalenc en marxa: de diumenge a dijous: de 17,30 a 22 hores, els divendres i els dissabtes de 17,30 a 23 hores, 31 de desembre i el 5 de gener que s’emmarquen com a dies extraordinaris, duraran més hores, en concret de 17.30 a 01.00 hores.

Llums de LED

Pel que als dissenys dels guarnits il·luminats que depenen totalment del consistori, són en un 100% LED. I els promoguts pel teixit comercial també ho són pràcticament completament. Aquest canvi s’ha pogut aconseguir en els darrers anys gràcies a la línia de subvencions que el consistori promou a través de la línia de subvencions per al comerç.

 

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat