El Parc d’Atraccions Tibidabo celebra aquest cap de setmana el seu 121è aniversari

Ja són 121 anys que el Parc d’Atraccions Tibidabo ha estat el lloc preferit d’oci i esbarjo de diverses generacions tant d’infants com d’adults. I amb bona salut de ferro aquest pròxim 5 de novembre del 2022 l’emblemàtic parc celebrarà el seu 121 aniversari.

Vint anys de titularitat municipal |

Però aquest cap de setmana el Tibidabo no només celebra els seus anys d’obertura a la ciutat, sinó també les dues dècades d’ençà que el recinte forma part de les empreses municipals de l’Ajuntament de Barcelona, a través de la societat Barcelona de Serveis Municipals (BSM) i de la seva gestió en aquestes dues dècades. A més el Tibidabo és el parc més emblemàtic de la ciutat de Barcelona i el segon més antic d’Europa, per darrere del Tívoli de Dinamarca.

Activitats i aniversari |

Els actes de celebració del 121è aniversari i els 20 anys de titularitat municipal se celebrarà dissabte 5 de novembre, al Parc d’atraccions Tibidabo, a partir de les 10.00 del matí i comptarà amb la presència del regidor de Sarrià – Sant Gervasi i president del Parc d’atraccions Tibidabo, Albert Batlle. Tanmateix, estaran convidats extreballadors del Parc i les famílies del TibiClub. Al llarg del matí hi haurà un seguit d’activitats com ara castellers, batucada, personatges d’època i un pastís commemoratiu de la pastisseria Escribà.

La història del parc |

La història del parc d’atraccions de la muntanya màgica del Tibidabo comença un llunyà 1899 quan el farmacèutic Salvador Andreu decideix posar en marxa la construcció del parc. Ara bé no serà fins a l’octubre del 1901 que coincidint amb la posada en marxa del Tramvia Blau i Funicular, el parc obre portes als clients.

El primer visitar que s’endinsava aquell primitiu Tibidabo es podia torbar diverses atraccions, entre ells hi destacaven la sala de miralls, els telescopis per observar la ciutat a través de les fantàstiques vistes que ofereix la muntanya, els primers autòmats, els gronxadors, però no va ser anys més tard que s’inauguraren altres atraccions com el Carrousel, l’Avió, el Ferrocarril Aeri.

L’any 1988 l’empresari Javier de la Rosa compra el parc d’atraccions, una aventura que no durarà massa temps i que acaba de la pitjor manera possible, l’empresa fa fallida i l’any 2007 Javier de la Rosa és acusat de delictes d’apropiació indeguda continuada i contra la hisenda pública. Després de mesos de crisis en la gestió del parc, l’any 2000 va passar a mans de la catalana Chupa-Chups, però l’Ajuntament de Barcelona va poder adquirir definitivament l’equipament després d’obtenir-los a través del dret de tanteig per 1091 milions de pessetes. Finalment, la gestió del parc va anar a mans de Parc d’Atraccions Tibidabo S.A., filial de l’empresa municipal Barcelona de Serveis Municipals.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat