El Festival Inclús 2022 celebra la seva primera dècada

Enguany l’Inclús, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona celebrarà el seu desè aniversari com a proposta referent de l’audiovisual que té com a eix principal la visibilitat de la diversitat funcional. Del 29 de novembre al 5 de desembre, en la ja tradicional setmana del cinema accessible que el festival representa, torna al CaixaForum de Barcelona.

El festival continua fidel a la seva filosofia i promou obres audiovisuals sobre la temàtica de diversitat funcional, amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat des d’un punt de vista diferent. Per aquest motiu les vint-i-set propostes que es podran veure en aquesta desena edició han estat seleccionades d’entre 357 obres rebudes. Totes les peces han estat adaptades per a persones amb discapacitat auditiva i visual, íntegrament, i comptaran amb la presència d’intèrprets de llengua de signes.

Paral·lelament al concurs audiovisual, el festival programa activitats annexes adreçades a públics infantils i familiars. Enguany hi ha dues activitats paral·leles noves: el taller Zero Waste per donar una segona vida a les banderoles d’Inclús i la caravana amb films infantils Caravana Puck que reivindica la singularitat i el respecte a la diferència.

Amb la finalitat de conscienciar al màxim públic possible, com ja és habitual, el festival combinarà les projeccions presencials amb la programació emesa per televisió a través de La Xarxa de Televisions Locals de Catalunya i Betevé.

La programació

La pel·lícula inaugural del festival aquest 2022 serà protagonitzada per l’estrena de la pel·lícula francesa «Una bonita mañana» de Mia Hansen-Løve, que ens explica la història d’una dona amb una filla de vuit anys que viu amb el seu pare, que pateix una malaltia neurodegenerativa. Mentre lluita per aconseguir una llar de gent gran decent, es troba amb un amic amb el qual inicia una aventura tot i que aquest es trobi en una relació.

I pel que fa a la darrera sessió la que tancarà el festival serà el film «Estamos hechos para entendernos» dirigida per Pascal Elbe (2021). El film narra la història d’Antoine, un professor de cinquanta anys, que descobreix que està perdent l’audició. A més de les pel·lícules també podrem veure documentals i com abans us hem esmentat tot un seguit d’activitats per a tota la família, podeu veure la programació a la web oficial del festival.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat