Començen les obres que convertiràn Pi i Margall en un espai verd

A partir d’aquest mes de juny s’iniciaran les obres de remodelació del Passeig Pi i Margall al districte de Gràcia, que es convertirà en un espai verd i de prioritat per als vianants que connectarà amb el Parc de les Aigües al districte del Guinardó. Així doncs, les obres tindran lloc en el tram comprès entre la plaça Joànic i la Ronda Guinardó.

L’execució de les obres tenen un termini de disset mesos, comptant des d’aquest mes de juny de 2022, fins a la seva finalització i que tenen l’objectiu de transformar 25.000 m2 de via que passaran a convertir-se en un eix pacificat. Per una banda, els vianants guanyaran espai amb l’aplicació de voreres, i s’instal·laran zones d’estada entre zones verdes. Entre el 7 i el 20 de juny es duran a terme els treballs previs que consistiran en actuacions de demolició de voreres, retirada d’arbrat i altres tasques necessàries prèvies a la implantació del material d’obres i per tal de poder-les executar. Això afectarà la circulació tant de vehicles com de vianants, però cal tenir en compte que en tot moment es deixarà habilitat un carril de circulació per sentit i sempre estaran disponibles els itineraris de vianants. A partir del 20 de juny començaran els treballs de la primera fase d’obres. Aquests es faran a la banda Besòs, en el tram comprès entre el carrer Alegre de Dalt i la Ronda Guinardó; i a la banda Llobregat, entre la plaça Joànic (inclosa) i el carrer Alegre de Dalt. Aquesta fase durarà fins al mes de desembre del 2022. La segona fase de les obres anirà del desembre del 2022 al mes de maig del 2023.

La transformació de Pi i Margall |

Un dels passos més destacats és que amb la remodelació de Pi i Margall aquest s’incorpora al corredor verd que arribarà fins a Collserola des del parc de la Ciutadella, l’objectiu és el de convertir un espai principal de trànsit de vehicles, en un pas agradable per al passeig i amb menys trànsit, que afavoreixi estar al carrer i a les noves zones habilitades, i alhora afavorint el comerç de proximitat. Actualment, 20 dels 30 metres de l’ample del carrer són de calçada, per afavorir els objectius esmentats anteriorment, es vol capgirar aquesta situació i, per tant, es passarà de destinar dues terceres parts del carrer als vehicles a què el 70% de tot l’espai sigui per als vianants i el verd. Aquest primer pas anirà acompanyat de noves zones de verd amb d’altres d’estada, i les voreres seran com a mínim de 5 m, però en determinats punts s’ampliaran fins als 12 m i crearan llocs amb vegetació i zones d’estada de diferents dimensions. Pel que fa al trànsit de vehicles, es reduirà l’ample de calçada prioritzant la circulació de vehicles locals, bicicletes i autobusos. Pel que fa a respecte al mobiliari urbà al llarg de tot el carrer es col·locaran 42 bancs i 121 cadires. I per millorar la transversalitat i la comunicació entre barris. El projecte compta amb un pressupost de 13,6 M€ que s’inclou dins del Pla Natura 2030.

You may also like

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Ciutat