Barcelona torna gaudir de la música del LEM FESTIVAL del 6 al 29 d’octubre

Un any més des de l’associació Gràcia Territori Sonor s’han tornat a carregar d’energia per posar en marxa una nova edició del LEM Festival 2022, i tot plegat val la pena destacar que es fa des d’una entitat del districte de Gràcia i a més sense ànim de lucre.

Així doncs, durant gairebé tot el mes d’octubre d’aquest 2022 el LEM Festival tornarà a omplir de bona música diferents racons de la ciutat de Barcelona com el Centre Artesà TradicionàriusEl Centre Cívic de La Sedeta, o el Convent de Sant Agustí, però en aquesta edició el festival també es desplaçarà a nous espais com és el cas de l’Ateneu El Poblet al barri de la Sagrada Família, al Museu de la Música de l’Auditori, o tornant als orígens territorials a l’església de Sant Joan de Gràcia.

Música per a tots els públics |

Entre els artistes que participaran en l’edició d’enguany, hi destaquem l’Orchestra Fireluche, que el 14 d’octubre presentarà al Centre Artesà Tradicionàrius l’àlbúm «Segona florada», que van poder gravar amb Pau Riba abans que ens deixés. La banda, amb dues dècades de trajectòria, és singular per jugar amb instruments clàssics, de cultures diverses, pianos de joguina i tot de ginys curiosos, en la línia musical de Pascal Comelade.

En l’àmbit de l’escena internacional podrem gaudir de la música del danès Jørgen Teller i de Macromassa, que participaran en el concert de cloenda, el 29 d’octubre, al Museu de la Música de Barcelona. D’altra banda, i gràcies als intercanvis amb altres festivals, també comptarà amb la presència de S A R R A M (Sardenya), Radio Internazionale (Polònia) i Stahlfabrik (Andalusia), que seran els artistes convidats d’enguany.

Propostes amb segell femení |

El pròxim 8 d’octubre, al Centre Cívic La Sedeta, tindrà un cartell íntegrament femení: dins de la proposta (Veus Lliures), el primer col·lectiu d’improvisadores vocals de l’Estat (Celeste Alías, Magalí Sare, Joana Gomila i Yexza Lara, entre d’altres), amb algunes de les cantants més rellevants del país; i Teranyines, una iniciativa del festival que enguany comptarà amb tres actuacions de duets de músiques i ballarines.

A més, el projecte performàtic francès ‘Plaça’ també visitarà Barcelona el 28 d’octubre a l’Ateneu El Poblet, i comptarà com a artistes convidats amb la poeta i traductora Núria Martínez-Vernis i arquitecte i cineasta Eduardo Filippi.

Trobades Espai-Temps |

A més la seu de Gràcia Territori Sonor, l’associació organitzadora del festival, també acollirà els habituals Encontres en l’Espai-Temps, maridatges d’artistes de disciplines diverses que faran sessions d’improvisació, culminant un cicle que se celebra al llarg de tot l’any. En aquest cas els artistes convidats són Jordi Heras i Gabriel Pereira (6 d’octubre), White Pèrill i Eloi el Bon Noi (20 d’octubre) i Ana Arenas i Santiago López (27 d’octubre).

Pel que fa als concerts podreu comprar les entrades per a cada actuació, però si ho preferiu també teniu un abonament. Podeu tenir més informació a la pàgina web.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat