Torna el tradicional Pessebre Vivent de Corbera

Després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia, aquest 2022 torna un dels Pessebres vivents clàssics de Catalunya, el de Corbera de Llobregat.

Els anys 2020 i 2021 el tradicional Pessebre vivent de Corbera de Llobregat no a poder donar la benvinguda al nou nat, a causa de les restriccions decretades per la Covid-19. Però enguany torna amb la 59 edició del 3 de desembre al 15 de gener, en 48 representacions.

Així doncs, l’Associació Pessebre Vivent Amics de Corbera, entitat que s’encarrega d’organitzar el Pessebre Vivent de Corbera des de l’any 1962, han tornat a posar-se a treballar per representar el pessebre vivent més visitat de Catalunya, després de dos anys d’aturada obligada per la pandèmia. Els visitants podran gaudir del Pessebre  i de les seves representacions, tots els caps de setmana i vigílies de festius, fins al diumenge 15 de gener de 2023. Es realitzaran un total de 48 representacions a la Penya del Corb, a Corbera de Llobregat. En aquesta nova edició hi participen més de 250 persones, entre voluntaris i organització, la gran majoria dels quals són veïns i veïnes del municipi que hi participen, representant diverses escenes nadalenques i de tradicions catalanes.

L’espai de la Penya del Corb 

L’espai on es desenvolupa el pessebre és en un entorn privilegiat de més de 14.000m2, situat a la Penya del Corb de Corbera de Llobregat. Els visitants passegen dins d’un pessebre a mida real, en un circuit de més de 700m, on poden anar gaudint de 15 quadres escènics com ara l’anunciació, els pastors, el Naixement a la Cova, la vida a Natzaret, el mercat, així com diverses escenes d’oficis artesanals catalans, el caga tió, entre d’altres.

Objectiu superar el milió de visitants 

Des dels inicis de les representacions del pessebre al nadal de l’anu 1962 i fins al dia d’avui ha hi han passat més de 991.568 especttadors, i val a dir que la darrera temporada la del 2019-2020 es va assolir el rècord amb 32.005 visitants. Enguany des de l’organització es proposen poder arribar a la xifra rodona dle milió de visitants segons el seu responsable David Esquierol president de l’entitat «ens fa molta il·lusió poder superar la xifra simbòlica d’un milió de visitants del Pessebre Vivent de Corbera que, generació rere generació, mantenen una cita anual amb el nostre pessebre vivent”. També ha fet un esment especial “per l’esforç de totes les voluntàries i voluntaris que han participat desinteressadament durant totes aquestes 59 temporades”. I per últim, ha afegit que “des del Pessebre Vivent de Corbera, estem molt orgullosos de poder continuar promovent la cultura popular i tradicional catalana, i desitjant tornar a obrir portes, perquè tothom continuï gaudint d’aquesta activitat tan entranyable i visitada pels voltants de Nadal».

Les representacions les organitza   l’Associació Pessebre Vivent Amics de Corbera des del 1962, enguany el pressupost per a dur-lo a terme ha estat d’uns 240.000 euros, i tothom que vulgui visitar-lo pot consultar els descomptes i la compra d’entrades en aquesta web.

You may also like

Comments are closed.

More in Cultura