Les estacions del Metro de TMB permetràn carregar patinets

Un dels nous reptes de mobilitat a la ciutat de Barcelona ve de la mà de l’empresa pública TMB que vol instal·lar una sèrie de carregadors a les estacions de Metro per tal que els usuaris puguin carregar els seus patinets elèctrics.

Aquesta darrera setmana de setembre ha començat una prova pilot a l’estació de Ciutadella-Vila Olímpica, que consisteix en el fet que nou armaris modulars han de permetre als usuaris recarregar els seus vehicles elèctrics de mobilitat personal amb energia recuperada del metro. Aquests armaris, són de l’empresa MyLock i estan situats a l’accés Zoo, que dona accés a les andanes d’aquesta estació de la línia 4 del metro. Així doncs, els mateixos armaris serviran com a punt de recàrrega de les bateries, gràcies a a poder recuperar part de l’energia generada amb la frenada dels mateixos combois del metro.

D’aquesta manera TMB vol, per una banda, ser un element d’innovació pel que fa al camp de la mobilitat, i per l’altre facilitant la mobilitat als usuaris del Metro que facin una part del recorregut amb els dos mitjans de transport, per una banda, amb el mateix metro i per l’altre amb algun tipus de vehicle elèctric.

Un cop instal·lat cal aclarir que el servei tindrà un cost per a l’usuari. Ara mateix en el període de proves, es permetrà als estudiants de la Universitat Pompeu Fabra que es troba al costat d’aquesta estació de metro de Ciutadella-Vila Olímpica, puguin provar el servei de forma gratuïta. L’usuari general, per la seva banda, també podrà accedir al servei, en aquest cas amb un descompte del 50%. A partir del 24 d’octubre finalitzaran les promocions per provar el servei i els usuaris hi podran accedir abonant la tarifa completa, tot i que els membres del club JoTMBé continuaran gaudint de la promoció del 50%.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat