El SAGA, Saló de Gaming aconsegueix reunir 3.500 persones a la seva primera edició

Més de 3.500 persones han assistit aquest cap de setmana a la primera edició de SAGA, Saló del Gaming, que Plataforma per la Llengua ha organitzat a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat.

La iniciativa, que nascut per esdevenir el punt de trobada del món del videojoc en català, i a la primera edició d’entrada s’hi han reunit més de 50 expositors entre empreses, clubs i centres formatius, i ha acollit competicions com la de League of Legends i Valorant amb el Futbol Club Barcelona com a convidat especial.

Durant els dos dies del saló els visitants van poder conèixer les diferents possibilitats formatives, comprar les darreres novetats de videojocs amb versió en català, assistir a més d’una vintena de tallers i xerrades, jugar als jocs que els diferents clubs els han deixat provar, participar en concursos de disfresses i descobrir el futbol amb cotxes de radiocontrol o unes ulleres de realitat virtual.

Segons els seus organitzadors la primera edició del SAGA, Saló del Gaming, ha servit «per enfortir les relacions entre els diferents actors del sector del videojoc en català i per explorar futures col·laboracions». L’impuls de la iniciativa ha contribuït a fer que el principal retransmissor en línia a Twitch en català, Norman López, que ha presentat els Premis SAGA i ha fet diversos directes durant el saló, hagi arribat aquest diumenge al matí on no havia arribat mai cap creador en català: als 10.000 seguidors a la plataforma.

La fita s’ha celebrat amb un brindis diumenge a la tarda en el marc del saló, un brindis que s’ha fet extensiu al futur de SAGA i, especialment, a la presència del català als videojocs, un sector en el qual la llengua continua sent residual, malgrat que el 50% de la facturació a l’Estat espanyol és a Catalunya i que el 40% de les empreses són al Principat, el País Valencià i les Illes Balears. L’entitat es felicita per l’èxit aconseguit en aquesta primera edició de SAGA i aspira a créixer en espai, estands i públic de cara a la segona edició.

You may also like

Comments are closed.

More in Ciutat